Nyhedsbrev sommer 2013


Her & nu:

Det første halvår af 2013 har været præget af optimisme og et kæmpe engagement blandt studerende og instituttets lærestab.

Det har haft stor betydning for os at mærke, og det gør at vi har endnu større lyst til den fortsatte udvikling af S.I.F.

S.I.F. har haft stor tilgang af studerende og det betyder, at vi i det kommende studieår må operere med venteliste til flere af vores hold.

Samtidig er der fuld gang i tilmeldingen til det kommende hold 35. Vi ser derfor meget frem til, at kunne byde velkommen til 24 nye studerende på S.I.F. den 4. okt. 2013.

 

Partnerskab:

Vi er meget glade for, at kunne fortælle, at vi pr. den 01 07 2013 indtrådte som medejere i S.I.F. Denne proces har været undervejs et stykke tid, og både Nina og vi ser frem til de nye muligheder som dette partnerskab giver.

 

Lærerstaben:

Vi har grundet omstrukturering sagt farvel til 2 lærere i løbet af foråret: Ole Ussing og Fin Egenfeldt. Vi siger dem begge stor tak for deres undervisning på instituttet.

Vi har også sagt goddag til 2 nye ansigter, nemlig psykolog og psykoterapeut Jeppe Budde og psykoterapeut Lars Yssing. Lars har tidligere været underviser på S.I.F. og vi er så glade for, at han igen har sagt ja til at berige S.I.F. med sit nærvær og engagement. Vi er allerede godt i gang med samarbejdet med dem begge og glæder os meget til det fortsatte.

 

Brydegård:

Vi oplever, at samarbejdet mellem S.I.F. & Brydegård fungerer godt og sammen får vi skabt plads til, at S.I.F. kan vokse og tilbyde nye oplevelser til kommende kursister.

 

Parweekend:

I september 2013 har hold 32 den første Imago par- og relationsweekend i S.I.F.s historie. Det bliver et modul, hvor relationer og samvær kommer i højsædet. Psykologerne John og Pia Hjarsø Mortensen vil, med deres store erfaring være guider på dette modul.

Brydegård har lovet os, at de om aftenen vil lave ”Vild med Ild” i området ved tipierne. Så rammen er sat til en spændende og ny oplevelse.

 

Nye tiltag:

Februar 2014 starter instituttets første supervisoruddannelse, og også her er tilmeldingerne begyndt at tikke ind. Vi har været så heldige at to af DK´s store kapaciteter inden for det narrative felt, konsulent Dorte Lund-Jacobsen og psykolog Anne Saxtorph, har sagt ja til at være medundervisere på uddannelsen. Vi ser frem til dette nye samarbejde.

 

I løbet af det kommende år, har vi planer om, at sætte gang i et tilbud mere på S.I.F. Vi tænker at etablere nogle grupper – gerne flere steder i landet – som tilbyder supervision på terapeutisk praksis.

Tilbuddet retter sig imod terapeuter som har lyst til et sådant refleksionsrum.


Evaluering:

Instituttets evalueringsproces med Reflektor er nu ved at være afsluttet. Vi har netop sendt de sidste kommentarer til følgegruppens positive bemærkninger og får den endelige vurdering til august. Det tegner lyst J

 

Vi ønsker alle en rigtig dejlig sommer og glæder os til at tage hul på ”næste sæson” på S.I.F. sammen med jer.

 

De bedste hilsner fra

Trine og Heike


S.I.F - Søren Lundsvej 20, 5600 Faaborg