Nyhedsbrev – december 2017

Så blev det tid til at samle tankerne om et nyhedsbrev fra SIF. Roen er ved at sænke sig efter et travlt og meget spændende år på instituttet.

  

Genevaluering

I det store perspektiv kan vi fortælle, at SIF netop nu er i gang med afslutningsfasen af Reflektors genevaluering af instituttet, og at det ser ud til, at det også denne gang bliver uden anmærkninger.

Certificeringen, som vi gennemgår hvert 4. år,  betyder meget for os. Det er et kvalitetsstempel for de dygtige terapeuter, vi sender ud i verden, og det er samtidig en sikkerhed for de mennesker, som søger hjælp hos dem.

  

Årets gang

Uddannelsen i Grønland har nu været i gang i et år. 28 studerende – 19 bosiddende i Nuuk og 9 fra kysten – startede uddannelsen i november 2016.

Vi møder en gruppe fagpersoner med et meget stort engagement, som alle lægger mange kræfter og stor energi i deres terapeutstudie. I oktober måned afholdt vi første års eksamen med holdet. Det var en kreativ, aktiv og faglig gruppeeksamen, som vi blev vidner til.

Alle studerende har valgt at fortsætte på 2. studieår

På SIF i Danmark har 2017 budt på afsked med hold 35, som afsluttede deres 4. års eksamen i juni. Det er altid en stor dag for både den enkelte, holdet og for os som uddannelsesledere. At markere rejsens afslutning og dermed en ny begyndelse giver anledning til både højtidelighed, fest og farver. Der var både grin, tårer, taler og sange og desuden en ”rammende” parodi på Trine og Heike, som blev leveret ved den lejlighed.

Vi har netop haft den store glæde at byde velkommen til hold 39 i dette efterår. 25 engagerede mennesker, der allerede er i fuld gang med første studieår, og som har taget hul på både den personlige samt faglige udvikling det er, at tage en terapeutuddannelse.

På vores øvrige hold noterer vi samme engagement, og vi mærker, at SIF bliver en meget vigtigt del af livet i de år, de studerende er hos os.

I april måned afholdt vi for anden gang i instituttets historie ”SIF-TRÆF”. Denne gang på Godsbanen i Aarhus, hvor cirka 90 personer delte en dejlig inspirerende dag. Vores oplægsholder Lone Algot Jeppesen satte med humor og stor faglighed fokus på, hvordan parterapi er en mulighed for at genskabe nærvær og kontakt – også når relationen er meget udfordret.

Udover vidensdeling og inspiration nød vi i stor stil gensyn med så mange dejlige SIF´ere, som havde valgt at møde op. Det er en af de mest betydningsfulde dage for os.

Sæt et nyt kryds i kalenderen d. 14. september 2018, hvor vi igen indbyder til en spændende netværksdag med SIF-TRÆF. Hold øje med hjemmesiden www.sif-udd.dk, hvor vi annoncerer, hvem der er oplægsholder og praktisk information om arrangementet.

I maj havde vi endnu engang den store glæde at mødes med Maggie Carey til en fagligt inspirerende dag. Vi nød at sparre med hende om, ”hvad der rør sig” i de narrative cirkler, som hun bevæger sig i. Maggie har fulgt SIF´s udvikling tæt i de seneste 5 år, og vi har været meget glade for hendes interesse og er taknemmelige for hendes generøsitet. Maggie har valgt at drosle ned for arbejdsmængden nu, og det betyder, at hun ikke længere vil rejse verden rundt og undervise og afholde workshops, men koncentrere sin energi omkring Adelaide, hvor hun bor. 

 

Forandring og velkommen til Karina

Det er nu snart 6 år siden, at vi – Trine og Heike – overtog ledelsen af SIF. I de forløbne år har vi haft et rigtig godt samarbejde med begge vores ægtefæller – Martin og Kaare – som hver især har varetaget vigtige opgaver i og omkring instituttet. De har på allerbedste vis understøttet administrationen og driften, og det er ikke overdrevet at sige, at SIF ikke havde været så velkørende, som det er i dag, uden deres indsats og engagement. Med udgangen af 2017 laver vi en strukturændring på SIF, så en del af disse opgaver overgår til andre hænder.

Vi er meget glade for at fortælle at SIF pr. 1.1.2018 har ansat Karina Buskov Søndergaard som Studiekoordinator. Karina blev certificeret psykoterapeut fra SIF i 2016 og har mange års erfaring som privatrådgiver i en bank. På den måde passer Karinas alsidige kompetencer særdeles godt til SIF´s behov, og vi glæder os meget til at byde hende velkommen i denne helt nye stilling på instituttet. Ansættelsen giver os mulighed for at samle de administrative opgaver og kombinere det med en decideret studievejlederfunktion.

Vi har gennem et stykke tid ønsket at optimere studievejledningen på instituttet. Vi har blandt andet udarbejdet ”Studiehåndbogen”, som ligger på hjemmesiden og som svarer på de oftest stillede spørgsmål i forhold til uddannelsen. Tjek håndbogen ud på http://www.sif-udd.dk

Vi tænker samtidig, at man som studerende kan have brug for en ”hotline”, hvor man kan søge viden om uddannelsen, få svar på spørgsmål og måske hente støtte og sparring.

 

Supervisoruddannelsen

I april 2018 starter vi igen et hold på den 1 årige supervisoruddannelse på SIF. Vi har stadig ledige pladser, og det er muligt at tilmelde sig uddannelsen på hjemmesiden. Supervisor uddannelsen er en spændende overbygning på terapeutuddannelsen, men den kan også tages af de, der ikke tidligere har stiftet bekendtskab med SIF.

 

Året der kommer

Vi ser frem mod 2018 og er meget taknemmelige for, at også dette år kommer vi til at dele med vores studerende i Danmark og Grønland.

Vi glæder os til at skulle tage imod hold 40, der starter i september. Over halvdelen af pladserne på holdet er optagede, og det glæder os, at SIF har så stor en tilgang af spændende mennesker.

Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul og et berigende nytår.

Varme SIF hilsner fra

Heike og Trine

 

 

 

 

 


S.I.F - Søren Lundsvej 20, 5600 Faaborg