Nyhedsbrev – sommer 2014
28. juni 2014

Kære alle SIFére

Så blev det midsommer og dermed også tid til SIF´s sommerpause. Det er nu vi gør status og nyder at kigge tilbage på forårets begivenheder og frem mod alt det spændende der venter. Her er et udpluk af de begivenheder som vi har hæftet os særligt ved i den forløbne tid og de begivenheder som vi særligt ser frem til i det nye studieår:

 

Milepæle og festligheder:

Hold 32 havde deres afsluttende  4. års eksamen i maj. Lørdag aften deltog vi i en forrygende fest, med optrædener, sange og bevægende taler.

Vi ved, at de dygtige og kærlige terapeuter som vi her tog afsked med vil repræsentere SIF på fornemste faglige vis ude i verden, og ønsker alt det bedste!

Hold 33 har netop afsluttet 3. års eksamen og det var en intens fornøjelse at dele praksis og faglighed i en hel weekend. Hvad kan det ikke blive til, når de får mulighed for at udfolde sig på endnu et SIF år J

Igen i år afholder SIF et Imago-par-modul som det første på 4. studieår. 24 par plus 2 undervisere og 4 assistenter indtager Brydegård den 16.-17. August. Det bliver helt sikkert intense og lærerige dage.

 

Nye tiltag:

SIF´s nye supervisoruddannelse har fået en  fantastisk start. Det er et meget engageret hold og på 4 ud af de 8 moduler har vi været så heldige, at tiltrække spændende og kompetente eksterne undervisere. Der er i høj grad fokus på supervisionens mange kontekster og nuancer, på kreative metoder, organisationsforståelse og på supervisors positionering ……Det næste hold starter i august 2015 og tilmeldingerne er allerede begyndt at komme. 

Med lidt forsinkelse…….Dette efterår starter endnu et nyt tiltag i SIF regi. Som vi nævnte i sidste nyhedsbrev har vi har fået henvendelse fra flere tidligere studerende, som efter endt uddannelse mangler et supervisions- og sparringsforum til deres praksis. Derfor tilbyder vi nu supervisionsgrupper 3 steder i landet. København, Fyn og Aarhus. Hold øje med hjemmesiden efter sommerferien, hvor du kan læse om omfang og rammer.

Efter ønske fra flere studerende har SIF´s hjemmeside nu fået et fælles litteraturforum hvor studerende kan dele og anbefale litteratur til hinanden – der er allerede flere som gør brug af den mulighed kan vi se.

Instituttet er også på kommet på Facebook – Vi øver sig i at blive mere moderne, og gøre aktivt brug af mediet fremover og som I ved kan det tage tid at øve sig J I er meget velkomne til at brugen siden aktivt - lægge billeder op eller skrive noget efter en god weekend på SIF.

Fra forskellige sider har der været tanker om,  at SIF med fordel kunne etablere en elevforening. Vi tager nu initiativ til at oprette ”SIF-samfundet”  – for tidligere og nuværende studerende….Vi indkalder til et stiftende møde på Brydegård den 18.9. klokken 19.00. Hvis du har lyst til at bidrage med ideer og kræfter til dette arbejde, så tilmeld dig mødet på heike@sif-udd.dk

 

Faglig udvikling til SIF

Vi havde en rigtig dejlig supervisions og sparrings dag med Maggie Carey i begyndelsen af juni. Det var en inspirerende dag med fokus på både praksis og teori. Vi talte blandt andet om SIF, om Deleuze og hans ideer om rhizomes, om de neuroaffektive tanker som også præger det narrative felt i disse år. Maggie Carey sagde ja til at komme til SIF-træf i 2015 og være oplægsholder og vi glæder os til at I skal opleve hende og den store faglige viden hun har inden for det narrative felt. Vi planlægger at SIF-træf løber af stablen i efteråret 2015. Nærmere følger på hjemmesiden.

I år har SIF været så heldige at indgå kontrakt med to nye undervisere. Anne Kaaber og John Gurnæs – begge med masser af terapeutiske og undervisningsmæssige erfaringer i bagagen. De varetager den systemiske undervisning på 2. studieår – i alt 4 moduler. Hold 34 har taget imod både Anne og John  med begejstring og har nydt godt af masser af faglighed og inspiration. 

Hold 35 har noget at se frem til på deres 2. år, hvor der netop vil være særligt fokus på systemteori og det at arbejde med familier. Holdet er fyldt med engagerede og nysgerrige kursister så det tegner godt for de næste 3 år.

Heike har i foråret gennemført undervisningsdelen af en Imago-terapeut uddannelse hos Dansk Imagocenter. I løbet af det næste halve år skal der arbejdes på højtryk med Imago-parterapi under supervision, og i det nye år er hun klar til certificering som Imagoterapeut.

Trine har gennemført en 1-årig Narrativ Traumeuddannelse på Dispuk og tager til september til Rom for at deltage i en international traumekonference med nogle af verdens førende eksperter på området, for at hente endnu mere ny viden hjem til SIF.

Andet inspiration i dette studieår er blandt andet hentet fra kurser med David Epston, David Nylund og Martin Payne.

Til oktober starter hold 36 på SIF og vi glæder os til at tage imod et hold fyldt med engagerede mennesker med lyst til læring. Holdet er tæt på at være fyldt op, men der er stadig et par enkelte pladser tilbage hvis I skulle kende nogen med lyst til at gå på SIF så spred endelig rygtet.

Til slut vil vi ønske alle en dejlig sommer - Mange hilsner fra Nina, Heike og Trine

Maj 2024
November 2023
December 2020
August 2016
SIF har gennem længere tid været i udbud med andre danske institutter om at etablere uddannelse i Grønland. Det endte glædelig med at det Grønlandske Selvstyre besluttede at det skulle være SIF som skulle have kontrakten.
September 2014
Juni 2014

Tidligere nyhedsbreve

8. jul '18 kl. 11:15
21. dec '17 kl. 16:15
28. jun '14 kl. 08:53
15. jul '13 kl. 20:49
"Jeg fik på SIF muligheden for både faglig og personlig udvikling blandt betydningsfulde relationer, hvilket gav mig en masse nye krydser i min historie. Krydser som jeg fortsat har fokus på både personligt og fagligt den dag i dag. SIF er med mig i mit virke hele tiden."
Helle Højlund
"En terapeutisk uddannelse på SIF har betydet 4 fantastiske år med udvikling og store personlige oplevelser. Jeg har fået venskaber for livet og det har åbnet op for nye udfordringer jobmæssigt.
En unik oplevelse som har forandret mit liv og som jeg ser tilbage på med stor taknemmelighed."
Mette Legarth Holme